Hozzávalók
- 
                                          3/4 bögre jázmin rizs
 - 
                                          25 g fehérje
 - 
                                          2 ek eritrit
 - 
                                          7 dl növényi tej
 - 
                                          1 dl víz
 
Elkészítés
Személy szerint én mindig is odavoltam a tejberizsért. Jobban szeretem, mint a tejbegrízt. Miután megalkottam a jól bevált cukormentes, tejmentes verziót, ami ízlett egészen sokszor tudnám ezt enni. Egy a bökkenőm úgy általánosságban a tejberizssel, hogy míg főzőm folyamat ott kell álljak mellette és kevergetnem kell, különben vagy kifut vagy odaéeg. de hát valamit valamiért.
Na, de elég a mellébeszélésből, lássuk az elkészítést (Előre szólók iszonyú rövid provedúráról van szó):
A vizet és a tejet felforraljuk, ezután hozzáadjuk a rizst, a fehérjét és az eritritet. Közepes lángon kevergetve, adig főzzük, míg a rizs jól meg nem szívja magát.
És készen is vagyunk. Ugye én megmondtam, hogy rövid lesz.
Jó étvágyat, ha elkészíted!



                
                


