• Kezdőlap
  • Csirke
  • Csirkepörkölt, párolt mexikói zöldséggel, fodros kellel és kevert tésztával

Oszd meg egy közösségi hálózaton:

Vagy csak tedd közzé ezt a linket

Hozzávalók

Adagok:
2 ek Kókuszolaj
1 nagy fej Vöröshagyma
1 púpos tk Pirospaprika
500 g Csirkemell
Bors
Rozmaring
250 g Mexikói zöldségkeverék
Egy nagy marék Fodros kel
125 g Durum fodros kocka
125 g Tk orsó tészta

Recept elmentése

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Csirkepörkölt, párolt mexikói zöldséggel, fodros kellel és kevert tésztával

Csirkepörkölt, párolt mexikói zöldséggel, fodros kellel és kevert tésztával

Real homemade cuisine

Végre volt szerencsém közelebbről is megismerkedni a fodros kellel💚Ezzel a csodálatos zöldcsodával. Készítettem is egy gyorsan elkészíthető egészséges ebédet, ami akár vacsorának is jó lehet, persze tészta nélkül.

  • 30 min
  • 2 adaghoz
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Végre volt szerencsém közelebbről is megismerkedni a fodros kellel💚Ezzel a csodálatos zöldcsodával.

De miért is ilyen csodálatos ez a kis zöld csoda. A fodroskel forrása az úgynevezett kvercetinnek. Elsősorban a szív és érrendszerre van jótékony hatással, ugyanis megakadályozza az LDL-koleszterin oxidációját(amitől az kevésbé tud letapadni az ér falára). A fodroskel továbbá jót tesz a szemünk egészségének is. A sötétzöld levélzöldségek, a luteinen és a béta -karotinon, e két rákellenes hatású antioxidanson kívül folsavat is tartalmaznak, amely védi a sejteket a külső hatásoktól. Mindezek mellett seregnyi olyan vegyületet tartalmaznak, amelyek kiűzik a szervezetből a karcinogén anyagokat, mielőtt azok még kárt tehetnének a sejtek DNS állományában. Az biztos hogy én mostantól gyakrabban fogom használni az étkezéseim során. Tényleg irtó finom lett így, hogy nem paroltam szét teljesen, hanem a zöldségek kissé ropogósak maradtak.

Lássuk is a receptet:

Kevés kókuszolajon, fedő alatt elkezdtem megpárolni egy kevés mexikói zöldségkeveréket. Néha öntöttem rá egy pici vizet, hogy ne égjen oda.Pár perc múlva adtam hozzá egy nagy marék fodros kelt. Ezt is szintén fedő alatt pároltam a mexikói zöldségekkel, az előző eljárással. Nem pároltam teljesen meg, hanem kissé ropogósra hagytam a zöldségeket és nekem így sokkal jobban ízlett.
Ezután levettem a fedőt és pár percig kicsit lepirítottam őket.

Közben megtisztítottam, felkockáztam a csirkemellet és a hagymát. Kevés kókuszolajon megdinszteltem a hagymát, majd lehúztam a tűzről, öntöttem rá egy kevés vizet és szórtam rá egy tk őrölt bükkfával füstölt pirospaprikát. Jól elkevertem majd visszahúztam a tűzre. Ezután beletettem a megtisztított, felkockázott csirkemellet, majd fehéredésig főztem. Majd tettem bele fűszereket (sót, borsot,rozmaringot) és készre főztem.

Mellé pedig főztem még egy kevés tk tésztát és durum tésztát vegyesen, mert már nem sok teljes kiőrlésű tesztam volt itthon. Ez így együtt valami 👌 Szivbol ajánlom mindenkinek kóstolja meg!

Jó étvágyat, ha elkészítitik!

 

nikitchen

Recept értékelései

A receptet még nem értékelték. Légy Te az első!
előző
Cukormentes francia pirítós
következő
Lencsés penne az újév sztárja
előző
Cukormentes francia pirítós
következő
Lencsés penne az újév sztárja

Írj hozzászólást!