Hozzávalók
-
2 db lazacfilé
-
3 ek balzsamecet
-
2 tk dijoni mustár
-
3-4 gerezd fokhagyma
-
kevés Kókuszolaj
-
diszítésnek (De elhagyható) petrezselyem
Elkészítés
Nos komoly ellentmondásokkal, de azt kell mondjam sikerült finomat és újdonságot készítenem lazacból. Nem akartam a szokásos halfűszeres citromos verziót enni (bár azt is imádom) és filóztam, hogy vajon a balzsamecettel(azon túl, hogy általában salátákhoz használom, bár akkor is elég ritkán)smakkol-e a lazac!? 🤷🏽♀️Hát rákerestem találok-e valami kézzel fogható receptet. Nos volt is egy, de az cukros mézes redukcióval készülő faramuci recept. Találtam mást is abba is a méz volt, de én semmi ilyet nem szerettem volna. Hát kitaláltam, hogy készítek egy fokhagymás, balzsamecetes, dijoni mustáros mindenféle cukortól mentes halat. Lesz ami lesz alapon( bár valljuk be lazaccal nem igazán kéne játszani, mert drága😅) DE! Én mégis megtettem. És milyen jól tettem. A dologhoz hozzátartozik, hogy ha a balzsamecetet hevíted olyan alkoholista szag fog terjedni a lakásban, hogy a Blaha megirigyelhetné úgy hogy több órája égett a drága párologtatónk is😂😂Mindegy ezt leszámítva isteni finom lett ez a kis csoda. Dávidnak is ízlett és valószínű fogok még ilyet készíteni. Írom is a receptet és aki bevállalós az mindenképpen próbálja ki. Tényleg megéri!👌
Elkészítés:
Vékony szeletekre vágjuk a fokhagymát kevés kókuszolajon alacsonyabb lángon megpároljuk. Mehet a balzsamecet és a mustár. Hagyjuk, hogy kissé szószos állagú legyen, hogy a halakat szépen bevonja. Majd a halak. Megszórjuk petrezselyemmel ha kész. Mellé párolt zöldséget és továbbra sem jól sikerült kuszkuszt készítettem 😂😂😂👌
Jó étvágyat ha elkészítitek! Ajánlom náthásan készítsétek el, mert akkor legalább az illatát nem érzitek😅😅😅