Hozzávalók
- 
                                          fél kiló csirkemellfilé
 - 
                                          1 fej Vöröshagyma
 - 
                                          2 gerezd fokhagyma
 - 
                                          3 ek Kókuszolaj
 - 
                                          200 ml rizstejszín
 - 
                                          2 marék spenót
 - 
                                          1 tk Só
 - 
                                          1,5 ek Bors
 - 
                                          3-4 ek konzerv kukorica
 - 
                                          ízlés szerint chili
 - 
                                          2-3 ek reszelt parmezán
 - 
                                          25 dkg durum spagetti tészta
 
Elkészítés
Most hoztam nektek egy pikk-pakk elkészíthető rizstejszínes csirkét, mely amelett, hogy brutál finom még egészséges is. Mutatom is az elkészítését:
A csirkemelleket megtisztítjuk majd felkocázzuk/csíkozzuk (ki hogy szereti), ezután sózzuk és borsozzuk. Kevés kókuszolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a csirkemmellet, melyet fehéredésig fedő alatt, néha-néha megkevergetve párolunk. Ha már elég fehér a csirkemellünk, és a víz, amit engedett magából már majdnem elfőtt, ráöntjük a rízstejszínünk összekeverjük, majd beletesszük a kukoricát és a spenótot.Én még a végén megszoktam hinteni egy kevés chilivel, hogy pikánsabb ízt kapjak(de ez egyébként elhagyható). Közbe kifőzöm a teljes kiörlésű vagy durum spagetti tésztát sós vízben. A tejszínes csirkét pedig úgy főzzük, hogy ne legyen túl sűrű, mert a tésztánk magába szívja a nagy részét. Ha a gáztűzhelyet lekapcsoltuk, akkor a tejszínes csirkénkre reszelt parmezánt szórunk, hogy szépen ráolvadjon. Majd a tésztával összekeverve tálaljuk.
Jó étvágyat, ha elkészíted!
(Küldj róla nekem képet és én megosztom az instagrammomon a storymba.)



                
                



