Hozzávalók
-
Hozzávalók a kekszalaphoz:
-
200 g korpovit kekszSounded and mountains, the it film thousand been on introduced parent, feedback. In came timing and of a it have slight a in world how I have evening.
-
100 g Kókuszolaj
-
ízlés szerint édesítő
-
Hozzávalók a krémhez:
-
200 g mascarpone
-
150 g tejföl
-
90 g poreritrit
-
1 mérőkanál (én joghurt málnát használtam) MAxnutrition BURN Whey Isolate
-
3 tojás
-
1 citrom
-
Hozzávalók a zseléréteghez
-
1 csésze Bogyós gyümölcs
-
2,5 dl víz
-
ízlés szerint édesítő
-
a csomag tortazselé
-
Díszítésnek
-
eper
-
Bogyós gyümölcs
-
Mentalevél
Elkészítés
Hogy gondoljunk a születésnapokra és egyéb eseményekre, készítettem egy istenifinom sajttortát, párom 30. születésnapjára. Mindenképpen szerettem volna meglepni őt, de nem ám akármivel. Kicsit megrefolmáltam az eredeti sajttorta receptjét, lesz ami lesz alapon, és hát meg kell valjam (nem magamat fényezve) valami brutál finom lett. Egyáltalán nem az a tipikus fullasztó hatást keltő tortácska, hanem az az igazán jól eső, frissítő fajta. Azt hittem bonyolult lesz, bár kezdőként lehet annak tűnhet, de pikk pakk megvan. És még a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá.
Lássuk is hogyan készül:
A tortaformánk alját béleljük ki sütőpapírral (én vágtam bele egy koralakút).
A corpovit kekszet tördeljük össze, használhatunk robotgépet is, de én krumplinyomóval szépen apró
darabokra törtem. Adjuk hozzá a kókuszolajat és az édesítőt (nekem nem volt itthon folyékony
édesítő, így a kókuszolajban feloldottam 1,5 tk eritritet és azt kevertem a kekszhez.)
Ezután öntsük bele a tortaformába és nyomkodjuk el egyenletesen úgy, hogy a szélei kicsit
magasabban legyenek a belsejétől (mint egy piténél). Én pihentettem hűtőben nagyjából egy órát, de
ha szorít az idő mehet a fagyóba is.
Közben elkészítettem a krémet. Először a tojások fehérját elválasztottam a sárgájától, majd egy picike
sóval kemény habbá vertem.
Egy keverőtálba keverjük össze a mascarponét, a tejfölt, a maxnutrition fehérjét, a tojások sárgáját,
az édesítőt, a citrom reszelt héját és fél citrom levét. A tojás fehérjehabot szépen apránként keverjük
hozzá a krémhez. (Kóstoljuk meg, hogy elég édes e, illetve elég krémes e az állaga.)
Ezután melegítsük elő a sütőt 150°-ra légkeverésre. Mielőtt a krémet ráöntenénk a lapra a
tortaformát kívülről vonjuk be alufóliával és a tortaformát helyezzük bele egy tepsibe, majd töltsük
fel kb félig vízzel.
A kekszes réteg pihentetése után ráönthetjük a krémet a kekszes alapra, és szépen elegyengetjük.
Mehet a sütőbe és 60 percig süthetjük. (néha azért figyeljünk rá, amikor én láttam, hogy a teteje szép
színt kezd kapni ráhelyeztem egy darab sütőpapírt a tetejére, nehogy hírtelen odaégjen. Ha letelt a
sütésiidő, hagyjuk a tortánkat a sütőbe és résnyire nyissuk ki az ajtaját, így hagyjuk hűlni.
Jöhet a zseléréteg. Itt fontos a gyorsaság és előkészültség. Legelsőnek felszeleteltem az epreket és a
vágódeszkán elhelyeztem milyen formába kerüljön rá a tortára mellé pedig egy tálba tettem a bogyós
gyümölcsöket. Ha már a tortánk picit hűlt, de nem teljesen hideg kivehetjük és rárakhatjuk a tetejére
a gyümölcsöket, ahogy tetszik. A bogyósok másik részét összeturmixoltam a vízzel együtt. Ezután egy
lábasba felforraltam, majd lejjebb vettem a hőfokot és tovább főztem picit majd félrehúztam, vártam
pár percet és beleöntöttem a tortazselét, majd vissza a tűzre és kevergettem néhány percet, majd
megint levettem a tűzről. Vártam néhány percet (1-2) majd evőkanállal a tortám tetejére
rakosgattam szépen a zselét. És készen is vagyunk. Néhány órát a hűtőben pihentetjük és lehet is
ünnepelni.
Ha elkészítitek esetleg, jelöljetek meg a képen instagramon, vagy használjátok a #nikitchencake hashteget és
írjátok le ti is a véleményeteket. Remélem ízleni fog, mert én azt garantálom. Szép estét pajtikák!