Cukormentes Répatorta- A Húsvét sztárja🐰

Oszd meg egy közösségi hálózaton:

Vagy csak tedd közzé ezt a linket

Hozzávalók

Tészta
150 g poreritrit
1 csomag Vaníliacukor
1 csomag sütőpor
200 g Teljes kiörlésű rozsliszt
pici szódabikarbóna
122 g sárgarépa
2 marék aprított pörkölt dió
1 pici
1 nagy kanál Kókuszolaj
3 kanál almapüré
4 db tojás
A krémhez
1 csomag Vaníliapuding
2 evőkanál eritrit
2 evőkanál almapüré
fél liter növényi tej
Díszités
aprított pörkölt dió

Recept elmentése

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cukormentes Répatorta- A Húsvét sztárja🐰

Tulajdonságok:

    A húsvétra való tekintettel készíteni akartam valami kis tortát és hát legelőször nem más, mint a répatorta ugrott be. Rögtön neki is veselkedtem, hogy megalkossak egy alakbarát verziót. És bár jó néhány hozzávalót és mennyiséget is változtattam az eredeti recepthez képest, azt kell mondjam, nem okozott csalódást. Mondom is az elkészítését.

    • 80 min
    • Könnyű

    Hozzávalók

    • Tészta

    • A krémhez

    • Díszités

    Elkészítés

    Megosztás

    A húsvétra való tekintettel készíteni akartam valami kis tortát és hát legelőször nem más, mint a répatorta ugrott be. Rögtön neki is veselkedtem, hogy megalkossak egy alakbarát verziót. És bár jó néhány hozzávalót és mennyiséget is változtattam az eredeti recepthez képest, azt kell mondjam, nem okozott csalódást. Mondom is az elkészítését.

    Elkészítés:

    Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd mehet hozzá a tojás, a kókuszolaj, a reszelt sárgarépa, az aprított pörkölt dió és az almapüré.

    A tortaformánkat sütőpapírral béleljük, majd kikenjük kókuszolajjal. Ezután mehet bele a tészta massza és előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 45-60 percig sütjük. Nézzük meg néha fogpiszkálóval, hogy nem e túl nedves, ha megszúrkéljuk, Akkor még sütnünk kell.

    A krém elkészítése:

    A pudigport, az eritritet és egy kevés tejet valamint az almapürét egy kisebb tálba kikeverjük. Majd miután a tejünk felforrt , hozzákeverjük és addig főzzük míg be nem sűrűsödik.

    A tortánkat akár lapokra is vághatjuk és tehetünk bele is a krémből, de az is bőven jó, ha csak kívül borítjuk be.

    Tetszés szerint díszíthetjük én dióval és eperrel díszítettem.

    Igaz, milyen egyszerű. Cserébe valami egészen finomat kapunk.

    Jó étvágyat, ha elkészítitek!

     

    nikitchen

    Recept értékelései

    A receptet még nem értékelték. Légy Te az első!
    előző
    Sajtos-zabos-petrezselymes bundában sült csirkemell
    következő
    Ha húsvét, akkor foszlós kalács🤗
    előző
    Sajtos-zabos-petrezselymes bundában sült csirkemell
    következő
    Ha húsvét, akkor foszlós kalács🤗

    Írj hozzászólást!

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here