Hozzávalók
-
50 g lencse
-
200 ml víz
-
1 fej hagyma
-
3-4 gerezd fokhagyma
-
3 ek kókuszolaj
-
csipet só
-
ízlés szerint bors
-
ízlés szerint oregánó
-
ízlés szerint bazsalikom
-
1 konzerv sűrített paradicsom fele
-
kb. 120 g teljes kiörlésű penne
-
tészta főzéséhez víz
-
kevés reszelt parmezán
Elkészítés
Ha újév első napjáról van szó, mindenkinek a lencse jut az eszébe. Én se voltam rest az utolsó előtti lencse csomagot kaptam le a bolt polcáról december 31-én és egy hölgy kétségbeesetten szaladt utánam, hogy mutassam már meg neki, honnan szereztem, mert ő nem találja. Szóval a tapasztalat és a néphagyomány szerint elég sokunk hisz a babonákban.
Én nem szerettem volna a hagyományos lencsefőzeléket szervírozni újévkor, hanem készítettem egy egészséges tésztás verziót, amit tökéletesen be lehet illeszteni a mindennapokba is az egészséges életmód részeként.
Itt is az elkészítés:
A lencsét felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel, adunk hozzá egy kis sót és puhára főzzük. A hagymákat kevés kókuszolajon megpároljuk, majd alacsonyabb láng mellett, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket. Azután hozzárakjuk a lencsét, ha szükségét érezzük a tészta levéből is rakhatunk bele egy kanállal és készre főzzük. Mellette pedig kb 120 g teljes kiörlésű pennét, enyhén sós vizbe kifőzünk. A lencsés szószt és a pennét összekutyuljuk. Majd reszelt parmezánnal tálaljuk.
Jó étvágyat, ha elkészítitek.
(Küldjetek róla nekem képet és én megosztom az instagrammomon storyba.)