Hozzávalók
-
50 dkg Darált pulykahús
-
1 konzerv kukorica
-
1 konzerv bab
-
ízlés szerint Só
-
ízlés szerint Bors
-
ízlés szerint chili
-
2 tk Pirospaprika
-
1 kevés friss bazsalikom
-
1 nagyobb fej Vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3-4 ek olvadt Kókuszolaj
Elkészítés
Jó kis chilis bab.😋 Ki ne szeretné? Ugye? Nálunk szinte minden héten az asztalra kerül, és már több éve pulyka daralthúsból készítjük, minimális kókuszzsirral.
Máris mutatom az elkészítést:
A hagymát a fokhagymával együtt kevés kókuszolajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a húst, amit fehéredésig sütünk. Majd a tűzről félrehúzva fűszerezzük (só,bors,chili, fűszerpaprika, bazsalikom). Jól elkeverjük és piritjuk egy kicsit tovább, majd hozzáadjuk a konzerveket. Tovább főzzük még pár percig és ha a zöldségek is megpuhultak készen is vagyunk. Körülbelül fél óra alatt elkészül.
Én azért szeretem, mert minimális időráfordítással akár megvan a két napi ebédünk, illetve, ha már nagyon unom a csirkemellet.
Próbáljátok ki bátran, szerintem rá fogtok kapni, ha szeretitek egy kicsit is a chilisbabot.