Hozzávalók
-
Tészta
-
150 g poreritrit
-
1 csomag Vaníliacukor
-
1 csomag sütőpor
-
200 g Teljes kiörlésű rozsliszt
-
pici szódabikarbóna
-
122 g sárgarépa
-
2 marék aprított pörkölt dió
-
1 pici Só
-
1 nagy kanál Kókuszolaj
-
3 kanál almapüré
-
4 db tojás
-
A krémhez
-
1 csomag Vaníliapuding
-
2 evőkanál eritrit
-
2 evőkanál almapüré
-
fél liter növényi tej
-
Díszités
-
aprított pörkölt dió
Elkészítés
A húsvétra való tekintettel készíteni akartam valami kis tortát és hát legelőször nem más, mint a répatorta ugrott be. Rögtön neki is veselkedtem, hogy megalkossak egy alakbarát verziót. És bár jó néhány hozzávalót és mennyiséget is változtattam az eredeti recepthez képest, azt kell mondjam, nem okozott csalódást. Mondom is az elkészítését.
Elkészítés:
Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd mehet hozzá a tojás, a kókuszolaj, a reszelt sárgarépa, az aprított pörkölt dió és az almapüré.
A tortaformánkat sütőpapírral béleljük, majd kikenjük kókuszolajjal. Ezután mehet bele a tészta massza és előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 45-60 percig sütjük. Nézzük meg néha fogpiszkálóval, hogy nem e túl nedves, ha megszúrkéljuk, Akkor még sütnünk kell.
A krém elkészítése:
A pudigport, az eritritet és egy kevés tejet valamint az almapürét egy kisebb tálba kikeverjük. Majd miután a tejünk felforrt , hozzákeverjük és addig főzzük míg be nem sűrűsödik.
A tortánkat akár lapokra is vághatjuk és tehetünk bele is a krémből, de az is bőven jó, ha csak kívül borítjuk be.
Tetszés szerint díszíthetjük én dióval és eperrel díszítettem.
Igaz, milyen egyszerű. Cserébe valami egészen finomat kapunk.
Jó étvágyat, ha elkészítitek!