Hozzávalók
-
500g csirkemell
-
só
-
bors
-
4 kisebb sárgarépa
-
2-3 gerezd fokhagyma
-
ízlés szerint sajt
-
ízlés szerint petrezselyemzöld
-
csirkemell tetejének megkenéséhez kókuszolaj
-
1 fél bögre bulgur
-
koktélparadicsom
-
hagyma
-
balzsamecet
-
saláta
Elkészítés
Egy egyszerűen elkészíthető, igazán finom töltött ebédötletet mutatok nektek, ami akár ünnepekkor (húsvét) is bátran megállja a helyét a családi asztalon. Megmutatom, hogyan készült.
Elkészítés:
A csirkemellfilét, megtisztítjuk, négy felé vágjuk, kikloffoljuk, sózzuk,borsozzuk. A sárgarépát🥕lereszeljük. A sajtot felszeleteljük, annyi szeletre, ahány húsunk van. A fokhagymát fokhagymanyomóval összezúzzuk. Összekeverjük a reszelt sárgarépával. Nekem van fagyasztott petrezselyemzöldem, de ha frissen veszitek akkor az is tökéletes. Megmossátok és felaprítjátok. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A csirkemellszeletekre rárakjuk sorba a dolgokat: sajt, fokhagymás sárgarépa és petrezselyemzöld. Feltekerjük a húst és fogpiszkálóval megtűzzük. Mikor mindet betöltöttük, megkenjük a tetejüket, kókuszolajjal, egy minimális vizet közéjük öntünk és alufóliával lefedjük. 180 fokos előmelegitett sütőben készre sütjük. A fóliától a vége felé szabadítsuk meg, hogy szépen megpiruljanak és a víz elpárologjon belőle.
Köretként bulgurt főztem hozzá, kétszeres mennyiségű vízzel + szeleteltem fel salátát, koktélparadicsomot és hagymát, amit egy kevés balzsamecettel öntöttem le.
Jó étvágyat, ha elkészítitek!