Pikk-Pakk tejszínes csirkemelles tésza

Oszd meg egy közösségi hálózaton:

Vagy csak tedd közzé ezt a linket

Hozzávalók

Adagok:
fél kiló csirkemellfilé
1 fej Vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek Kókuszolaj
200 ml rizstejszín
2 marék spenót
1 tk
1,5 ek Bors
3-4 ek konzerv kukorica
ízlés szerint chili
2-3 ek reszelt parmezán
25 dkg durum spagetti tészta

Recept elmentése

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pikk-Pakk tejszínes csirkemelles tésza

Tulajdonságok:

    Sokunk nem szeret a konyhában időzni órák hosszat. Meg hát azért valljuk be, nem mindig van rá időnk. Most mutatok nektek egy igazán gyors, de annál finomabb csirkés tészta receptet, melyet Ti is pikk-pakk elkészíthettek. Próbáljátok ki bátran!

    • 20 min
    • 4 adaghoz
    • Könnyű

    Hozzávalók

    Elkészítés

    Megosztás

    Most hoztam nektek egy pikk-pakk elkészíthető rizstejszínes csirkét, mely amelett, hogy brutál finom még egészséges is. Mutatom is az elkészítését:

    A csirkemelleket megtisztítjuk majd felkocázzuk/csíkozzuk (ki hogy szereti), ezután sózzuk és borsozzuk. Kevés kókuszolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a csirkemmellet, melyet fehéredésig fedő alatt, néha-néha megkevergetve párolunk. Ha már elég fehér a csirkemellünk, és a víz, amit engedett magából már majdnem elfőtt, ráöntjük a rízstejszínünk összekeverjük, majd beletesszük a kukoricát és a spenótot.Én még a végén megszoktam hinteni egy kevés chilivel, hogy pikánsabb ízt kapjak(de ez egyébként elhagyható). Közbe kifőzöm a teljes kiörlésű vagy durum spagetti tésztát sós vízben. A tejszínes csirkét pedig úgy főzzük, hogy ne legyen túl sűrű, mert a tésztánk magába szívja a nagy részét. Ha a gáztűzhelyet lekapcsoltuk, akkor a tejszínes csirkénkre reszelt parmezánt szórunk, hogy szépen ráolvadjon. Majd a tésztával összekeverve tálaljuk.

     

    Jó étvágyat, ha elkészíted!

    (Küldj róla nekem képet és én megosztom az instagrammomon a storymba.)

    nikitchen

    Recept értékelései

    A receptet még nem értékelték. Légy Te az első!
    előző
    Ha húsvét, akkor foszlós kalács🤗
    következő
    Kedvenc főzelékem: a krumplifőzelék
    előző
    Ha húsvét, akkor foszlós kalács🤗
    következő
    Kedvenc főzelékem: a krumplifőzelék

    Írj hozzászólást!

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here